Atenție! Se află oameni sub fondul de ten

Reflections06-610x610

Uneori simt ca-mi pierd personalitatea, alteori simt ca-mi pierd pofta de viata, uneori simt ca am uitat cum sa ma distrez (asta daca am stiut vreodata), alteori simt ca-mi pierd feminitatea (asta daca vreodata a existat ceva feminin in mine), simt ca arat ca o maimuta proaspat cazuta din copac; asta pentru ca am incetat sa ma machiez (inainte faceam asta des; mai la o nunta, mai la un botez…destul de des pot spune, nu?). Simt uneori ca sunt un baietel, nu doar prin felul in care aleg sa ma afisez, ci si prin felul in care ma port. Imatura? Oare faptul ca nu-mi dau atat de multa atentie ma face sa ma indrept spre ignoranta, ma face sa ma indepartez de bunul simt, ma face asta oare sa fiu lipsita de gratie, feminitate, maturitate s.a.?

Sunt fericita totusi! Sunt fericita cu o monospranceana, pe bune! Uneori sunt mai fericita cu ea decat sunt atunci cand am sprancenele cu un contur splendid si creionate si fardate si desenate si… stiti voi… moda asta, bat-o vina! Am incercat intr-o zi sa le aranjez cu un fard; fratele meu m-a tot analizat… nu intelegea de ce sunt asa mirata. Sa nu spun ca daca ma vede machiata ma intreaba daca ies in club, nu conteaza ca-i marti 17:45.

Sunt fericita fara rimel si fara ruj; mananc, beau, imi scot elefanteii din ochi, fara teama sa nu stric machiajul.

Sunt fericita fara tocuri pentru ca oricum ma impiedic si fara ele. Am genunchii precum o mogaldeata de 5 ani; negri, juliti, plini de vanatai. Acum sincer; de ce mi-as dori sa am si rotula iesita!?

Sunt fericita fara sclipici, sarmale, paiete, posete (ador cuvantul asta; cred c-am s-o numesc pe fiica mea asa). Sunt fericita fara fuste scurte, fara verde combinat cu roz pe pleoape, sunt fericita fara copite lungi ascutite (sa nu fie cu suparare, e placut sa vad la altcineva, dar la mine la tara se poarta French cu negru pamantiu pe sub unghia scurta).

Deci, prin urmare si oricare alta formula gasiti pentru o concluzie, pe langa carcasa minunata pe care ne-o alegem, trebuie sa ne daruim si altceva, trebuie sa avem grija de ceea ce simtim. Ceea ce simtim e, din punctul meu de vedere, primul lucru pe care trebuie sa-l aranjam dimineata in oglinda. E ok, si eu ma spal pe dinti si pe cap, dar dupa-mi fardez simtirile cu cele mai frumoase ganduri, apoi imi privesc multumita reflectia. Nu sunt perfecta, nici macar nu ma apropii, nu sunt frumoasa, nici macar de asta nu ma apropii, nu sunt foarte atenta cu imaginea pe care le-o ofer celorlalti, dar sunt fericita cu ceea ce simt. Sunt mandra de mine, mandria e a prostilor, stiu, poate ca sunt si asta, dar din nou, sunt fericita!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s